Политика За Заштита На Приватноста

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ И ЗА КОЛАЧИЊА

Оваа политика за приватност и за колачиња важи за веб-локациите на Sony Pictures Entertainment (оддел на корпорацијата Sony) и онлајн функции („Содржина“) што се поврзани со линк со оваа Политика за приватност и за колачиња („Политика). Во оваа Политика, ќе користиме „СПЕ“, или „ние“, „нас“ и „наш/а“ што ќе се однесува на компании на Sony Pictures Entertainment entities. Исто така, може да дознаете повеќе за колачињата и слична технологија што ја користиме во оваа политика.

КЛУЧНИ ТОЧКИ

 • Користиме лични податоци за да ви овозможиме да ги користите функциите на Содржината, за да ја обработиме вашата регистрација, и за да ви ја обезбедиме бараната Содржина што се однесува на нашите филмови и други производи. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • Доколку ни дозволите, ќе ви испраќаме вести и промотивен материјал за СПЕ. Може да се предомислите во секое време и да побарате да не ги обработуваме вашите лични податоци за целите на директен маркетинг, вклучувајќи и профилирање поврзано со директен маркетинг. Исто така, оваа Политика објаснува кога ги обработуваме личните податоци за наши легитимни интереси. Можете да побарате да не ги обработуваме овие податоци. Кликнете овде за да дознаете повеќе за нашите легитимни интереси, за вашите права и како можете да ги остварите истите.
 • Ние обезбедуваме интерактивни функции коишто се поврзани со страници на социјални медиуми, какви што се Фејсбук и Твитер. Ако ги користите овие функции, тие страници ќе ни испратат Ваши лични податоци. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • Користиме колачиња и други технологии за следење за да ги персонализираме Содржината и рекламите, и да ја направиме нашата Содржина пофункционална. За да дознаете повеќе за нашата употреба на технологии за следење, кликнете овде.
 • Најголем дел од нашата Содржина не е дизајниран за деца. Може да ве прашаме за возраста пред да се регистрирате за добивање вести или за користење на нашата Содржина. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • Кога купувате нешто од нашите веб-локации или мобилни апликации, ќе ги користиме вашите лични податоци за да ја исполниме вашата нарачка. Ќе ги споделиме вашите лични податоци со нашите партнери за да го процесуираат вашето плаќање и да ја исполнат нарачката во наше име. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • Ние јавно ги откриваме вашите лични податоци кога постирате содржина креирана од корисници преку нашите веб-локации или мобилни апликации. Ги откриваме личните податоци кога давате согласност за споделување на податоците со нашите ќерки фирми или со други деловни партнери на корпорацијата Sony. Исто така, споделуваме податоци со трети страни што ги ангажираме да обработуваат податоци во наше име, или кога со законот се пропишува такво споделување, или во извесни други ситуации. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • Ги пренесуваме Вашите лични податоци во САД. Користиме стандардни договорни клаузули одобрени од Европската Комисија, за заштита на вашите податоци. Кликнете овде за да дознаете повеќе.
 1. 1. КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ

  Ги користиме личните податоци собрани преку нашата Содржина:

  1. За да реализираме договор, или за да преземеме чекори во врска со договорот;
   1. За да ја обработиме вашата регистрација на веб-локација или на мобилна апликација, или вашата пријава за натпревар, при извлекување награди или за конкурс
   2. За да и испратиме информации за измени во нашите услови или политики
   3. За да го обработиме ашето плаќање и да ја исполниме ашата нарачка
  2. Кога е неопходно за цели што се во наш легитимен интерес или во легитимен интерес на трети страни. Такви интереси се:
   1. Да ви овозможиме пристап до Содржината и функциите на веб-локациите и на мобилните апликации
   2. Да ви ги испратиме информациите што сте ги побарале
   3. Да осигураме безбедност на нашите веб-локации и мобилни апликации, обидувајќи се да спречиме неовластени или злонамерни активности
   4. Да спроведеме усогласеност со нашите Услови за користење и други политики, и да им помогнеме на други организации (какви што се сопственици на авторски права) да ги остварат своите права
   5. Да ги приспособиме Содржината, рекламите и понудите кон вас.
  3. Кога ни давате согласност:
   1. Кога барате да и испраќаме маркетиншки информации преку медиум за кој ни е потребна ваша согласност (на пример, е-маил маркетинг)
   2. Кога ни давате согласност за користење колачиња и слични технологии
   3. Во други пригоди кога бараме ваша согласност, за намена што е објаснета во тој момент.
  4. Кога е пропишано со закон
   1. Кога ни треба согласност од родител за Интернет услуги за деца на возраст под 16 години, или соодветната возраст под којашто е потребна согласност од родител. Меѓутоа, повеќето од нашите веб-локации и мобилни апликации не се дизајнирани за деца под 16 години.
   2. Iб. Како одговор на барања од владата или од полициски органи при спроведување на истрага.

  Ги чуваме личните податоци онолку долго колку што мислиме дека е неопходно за намените наведени погоре.

 2. ИНФОРМАЦИИ ШТО ГИ ДОБИВАМЕ ОД ТРЕТИ СТРАНИ

  Понекогаш добиваме информации за ас од трети страни. На пример, ако се пријавите на веб-локација или мобилна апликација користејќи Фејсбук Конект (Facebook Connect), ќе добиете прашање дали сакате да ги споделите податоците од вашата Фејсбук сметка со нас. Ако учествувате во игра или друга содржина каде што вашиот резултат се постира во содржина на социјалните мрежи, или ако го користите копчето „ми се допаѓа“ или „сподели“ на нашите веб-локации или мобилни апликации, тогаш третата страна ќе ги сподели податоците со нас.

  Ако учествувате во активности на веб-локации или мобилни апликации коишто не се на СПЕ – на пример, ако учествувате во апликација на Фејсбук - може да ни дозволите да имаме пристап до лични податоци коишто се чуваат на Фејсбук, или на други сопственици на веб-локации или мобилни апликации.

  Исто така, ќе добиеме ваши лични податоци ако поединци ни дадат пристап до нивни профили, или слични функции на веб-локации или мобилни апликации коишто не се на СПЕ, а вие сте една од нивните „врски“.

  Дел од нашата Содржина има опција „испрати на пријател“.Опцијата „испрати на пријател“ е кога корисниците бараат од нас да испратиме избрана содржина на нивни пријатели. Ако пријател побара од нас да ви испратиме избрана соджрина, ние ќе ги обработиме вашите детали за контакт (на пример, електронска адреса). Деталите за контакт се користат само за да ви ја испратиме избраната содржина, но ние не ги чуваме истите. Ако сакате да ја користите оваа опција, треба да ни ги дадете деталите за контакт од вашите пријатели само доколку сте сигурни дека тие сакаат ние да ги контактираме. Вашиот пријател ќе знае дека вие сте ни ги дале нивните детали за контакт.

  Ако обезбедуваме онлајн услуги на дете за што е потребна согласност од родител, може да ја побараме електронската адреса на родителот, за да добиеме согласност.

 3. КОЛАЧИЊА И СЛИЧНА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СЛЕДЕЊЕ

  Колачињата и сличната технологија за следење ни овозможуваат да ве препознаеме кога ќе посетите веб-локација, или мобилна апликација, или кога ќе отворите електронска пошта - тие вршат повеќе различни работи, на пример ви овозможуваат ефикаснa навигација помеѓувеб-страниците, ги запаметуваат вашите преференци, и општо го подобруваат вашето искуство.

  Користиме технологии за следење за следниве три намени:

  1. Да ви ја обезбедиме услугата што сте ја побарале: на пример, да останете пријавени во текот на посетата и да осигураме безбедност на Содржината.
  2. Да покажеме реклами што се порелевантни за вашите интереси: на пример, со ваша согласнoст, користиме технологии за следење за да ја запаметиме Содржината што ве интересирала, а потоа ги користиме тие информации за да ви прикажеме реклами порелевантни за вас, дури и кога сте на друга веб-локација. Исто така, технологиите за следење ограничуваат колку пати може да видите одредена реклама, ја мерат делотворноста на рекламните кампањи и ни помагаат нам и на други да следиме дали рекламите се прикажани соодветно, за да платиме за нив. Понатаму, им дозволуваме и на други организации да користат технологии за следење за овие рекламни цели.
  3. Да го анализираме и подобриме вашето искуство: да анализираме која Содржина е најпопуларна и најмногу се гледа, а која најмалку се гледа на нашите веб-локации и во нашата електронска пошта (кога ќе одберете да добивате електронска пошта од нас), и да добиеме општи информации за корисниците на Содржината (на пример возраст, пол и области на интерес). Исто така, проверуваме дали има грешки или дефекти во Содржината и го запаметуваме изборот што сте го направиле, на пример јазик или регион, за да го збогатиме и персонализираме вашето искуство. За таа цел користиме аналитички услуги од Adobe и Google. Ако не сакате да ги користиме информациите за вашите посети на овој начин, кликнете овде за Adobe и овде за Google, за да ги одбиете нивните услуги.

  Како се управува со технологии за следење

  Ако ја користите нашата Содржина преку Интернет пребарувач, можете да ги смените параметрите за колачиња и да ја повлечете вашата согласност во секое време, со користење на Алатката за согласност за колачиња (Cookie Consent Tool).

  Дополнително:

  • Во менито „Помош“ („Help“) во лентата со алатки на повеќето Интернет пребарувачи е објаснето како да спречите вашиот пребарувач да прифаќа нови колачиња, како да избришете стари колачиња, како пребарувачот да ве извести кога ќе примите ново колаче и како целосно да ги исклучите колачињата
  • Може да ги одбиете аналитичките услуги како што е опишано погоре.

  Користиме флеш-колачиња за да обезбедиме дел од Содржината, на пример видео записи или анимации. Со флеш-колачиња се управува преку администраторот за параметри (Settings Manager) на Flash Player, кој што е различен интерфејс од оној што го има на вашиот Интернет пребарувач. Овој администратор за параметри ви овозможува да управувате со глобални параметри на приватност, параметри за складирање податоци, параметри за безбедност, и параметри за автоматско известување. Од верзијата Flash Player 10.3 па наваму, до администраторот за параметри на Flash Player може да се пристапи локално на вашиот компјутер: во Control Panel во Windows и во System Preferences во Mac. Корисниците на други оперативни системи и претходни верзии на Flash Player треба да ги постават глобалните параметри на приватност преку користење на онлајн верзијата на Flash Player Settings Manager на Adobe: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager06.html

  PS4, Apple iOS и Android уреди

  Кога пристапувате на одредени апликации преку овие уреди, се согласувате колачињата да се зачуваат на вашиот уред за следниве намени: да останете пријавени, за управување со кодовите за родителска контрола, аналитички услуги и реклами. Овие колачиња се суштински за работење на апликацијата. Во моментов не може да ги одбиете или да ги отстраните овие колачиња од уредот без да ја избришете апликацијата.

 4. КАКО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

  Ако випобараме согласност за споделување на вашите лични податоци со трети страни за нивни маркетиншки цели, и ако вие дадете таква согласност, ние ќе ги споделиме личните податоци со овие трети страни. Не ги споделуваме вашите лични податоци со трети страни за нивни маркетиншки цели доколку вие не дадете согласност.

  Ако се пријавите за промотивна кампања, на пример за натпревар, влечење награди или конкурс кои ги организира трета страна, вашите лични податоци ќе бидат споделени со организаторот за да може да ја спроведе кампањата. Исто така, ова може да значи дека вашите лични податоци ќе се вклучат во листата на победници.

  Ако поднесете Содржина на веб-локација или мобилна апликација, тоа јавно ќе се сподели.

  Споделуваме податоци со трети страни кои што спроведуваат активности во наше име, на пример хостирање или управување со нашата веб-локација или мобилни апликации, праќање електронска пошта, и анализа на податоци. Кога купувате нешто на некоја од нашите веб-локации или мобилни апликации, ние ќе ги споделиме вашите лични податоци со трети страни за да го процесуираме вашето плаќање со картичка и да ја испорачаме вашата нарачка.

  Ги споделуваме вашите лични податоци со други компании на СПЕ, кои се вклучени во обработката на податоци за целите наведени во дел 1 погоре. Кога давате согласност преку процесот на регистрација или преку алатката за согласност за колачиња, ќе ги споделиме вашите лични податоци и со други ќерки фирми на корпорацијата Sony за да ги користат за директен маркетинг.

  СПЕ или кои било од нејзините средства, вклучително и Содржината, може да се продадат, или може да настанат други трансакции во кои вашите лични податоци може да се сметаат за деловни средства на трансакцијата. Во таков случај, вашите лични податоци може да се пренесат, или како дел од трансакцијата, или во текот на кој било процес на финансиска-техничка анализа на компанијата.

  Споделуваме информации со владини органи и полициски органи, како и со други органи вклучени во правни постапки или кои планираат правна постапка за да исполнат законска обврска, кога искрено веруваме дека тоа се бара согласно закон, или кога тоа ни е неопходно нам или на трети страни за да ги заштитиме нашите или нивните права, имот, безбедност или сигурност.

 5. ПРЕНОС

  Нашите веб-локации и мобилни апликации се хостираат во САД и со нив се управува од САД. Вашите лични податоци ќе се пренесат и обработат во САД, каде што законите за приватност на податоци можеби не обезбедуваат еднакво ниво на заштита на податоци во однос на законите во вашата матична земја. Користиме стандардни договорни клаузули одобрени од Европската Комисија за заштита на вашите податоци. Ако сакате примерок од нив, или ако имате други прашања, ве молиме контактирајте со нас. Дополнително, ако се регистрирате кај нас, ние ќе побараме ваша согласност за пренос на вашите информации во САД.

 6. ИЗМЕНА ИЛИ ОТСТРАНУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ, КОНТРОЛА НА МАРКЕТИНШКИ СООПШТЕНИЈА, ДРУГИ ПРАШАЊА ЗА ПРИВАТНОСТА И ПРАВАТА НА ПРИВАТНОСТ

  Имате право на пристап до вашите лични податоци и, ако е потребно, право да ги измените или избришете или ограничите. Исто така, може да побарате од нас да ви дадеме некој вид лични податоци вам или на друга организација што ќе ја посочите, во структуиран и машински-читлив формат.

  Понатаму, може да побарате од нас да не испраќаме маркетиншки соопштенија и да не ги користиме вашите лични податоци кога вршиме профилирање за целите на директен маркетинг. Може да одбиете да примате електронски вести и други маркетиншки соопштенија, доколку ги следите упатствата за одбивање содржани во тие електронски пораки. Ако се претплатите за да примате СМС или ММС пораки, може да ja откажете претплатата на овие пораки доколку одговорите со „СТОП“. Пораките за трансакции не претрпуваат измени со одбивањето на маркетиншки соопштенија.

  Оваа Политика за приватност и за колачиња важи за неколку компании на Sony Pictures Entertainment. Заедно со Sony Pictures Entertainment Inc. (10202 W. Washington Boulevard, Los Angeles, California, 90232 USA), компанијата одговорна за конкретна веб-локација или мобилна апликација е наведена подолу:

  Игри

  Sony Pictures Entertainment Inc. За повеќе детали или прашања за приватност, контактирајте нѐ користејќи ги информациите за локалните канцеларии на СПЕ подолу.

  Веб-локации и мобилни апликации

  Земја Компанија на Sony Pictures Entertainment Адреса
  Австрија и Германија Sony Pictures Entertainment Deutschland GmbH Kemperplatz 1, 10785, Berlin, Germany
  Белгија и Холандија Sony Pictures Entertainment Benelux BV Bergweg 62, 1217 SC Hilversum, Netherlands
  Бугарија, Република Чешка, Унгарија, Романија, Словачка и Словенија Columbia Pictures Corporation Limited Sony Pictures Europe House, 25 Golden Square, London W1f 9LU, United Kingdom
  Естонија, Латвија и Литванија SPTI Networks Eastern Europe (UK) Limited Sony Pictures Europe House, 25 Golden Square, London W1f 9LU, United Kingdom
  Франција (не вклучувајќи ТВ серии) Sony Pictures Entertainment France SAS 3, rue La Boetie, Paris, 75008, France
  Франција (ТВ серии) Sony Pictures Television Production France (SAS) 3, rue La Boetie, Paris, 75008, France
  Италија Sony Pictures Entertainment Italia SRL Via Enrico Tazzoli, 6, 00195 Roma, Italy
  Полска Columbia Pictures Corporation Limited Sony Pictures Europe House, 25 Golden Square, London W1f 9LU, United Kingdom
  Португалија и Шпанија Sony Pictures Entertainment Iberia SLU Pedro de Valdivia, 10, Madrid 28006, Spain
  Обединето Кралство Columbia Pictures Corporation Limited Sony Pictures Europe House, 25 Golden Square, London W1f 9LU, United Kingdom

  Funimation

  Funimation Productions, LLC, 1200 Lakeside Parkway, Building 1, Flower Mound, Texas 75028, USA

  За повеќе детали или кои било прашања за приватност, контактирајте нѐ преку електронска пошта на SPE_EU_Privacy_Contact@spe.sony.com или на соодветната поштенска адреса наведена погоре. Исто така, имате право да поднесете жалба до надзорен орган за заштита на податоци во државата во којашто живеете, работите или каде што сметате дека настаналa повреда на приватноста - иако се надеваме дека ние можеме да ви помогнеме со кои било прашања или проблеми што ги имате во поглед на нашето користење на вашите лични податоци.

 7. ИЗМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА

  Го задржуваме правото да ги измениме условите на оваа Политика за приватност и за колачиња во секое време, со јасно објавување на измената на веб-локацијата или на мобилната апликација. До степен дозволен со закон, овие измени ќе се применуваат од моментот кога се објавени.

 8. Датум на примена: Оваа Политика за приватност и за колачиња беше ажурирана на 25 мај 2018 година и стапи во сила од тој датум.